nedeľa 6. júla 2014

Drevená Helena vo Flexarete

Na bicykel síce pozerám trochu skepticky a s opovrhnutím, ale všeobecne ich mám rada, napriek tomu, že je s nimi veľa starostí. Hoci s týmto vo Flexarete som žiadny problém nemala. Bol odložený v rohu, ale nie obyčajne, hrdo a rozhodne si užíval, že som s ním chcela pózovať.
Nepohol sa z miesta, čo sa však nedá povedať o pár kusoch ostatného vybavenia tohto sklepného poschodia kaviarne. Od zostúpenia po železných točitých schodoch a nadýchnutia sa ľúbeznej vôňe miernej vlhkosti starých múrov zmiešaných s farbami a kovom sme ovládli tento nádherný priestor a nenápadne si ho prispôsobovali. Hladkacie oblečenie si rozumelo s rovnako hladkacou gaučovou súpravou materiálom, striebro topu s drobnými zrkadielkami zabudovanými na stenách a vínová sukňa si rozumie so všetkým, a to predovšetkým so mnou. Mám ju už pár mesiacov a bezkonkurenčne jej patrí status najobľúbenejšieho a  najuniverzálnejšieho kusu môjho šatníka na zrejme ešte veľmi dlhú dobu. Nosím ju takmer neustále a ku všetkým možným kombináciám. A ak by sa mi moc zničila, neváhala by som si po istom čase zaobstarať rovnakú, napriek tomu, že je to jeden z najdrahších kusov s šatníku. A myslím, že nebude problém ju zohnať aj za pár sezón, je z lyonského American Apparelu, kde mám pocit, že niektoré veci sa vracajú či nemiznú z pultov. Pripomína mi pár sukní z detstva, ktoré boli tiež v odtieňoch červenej, podobnej dĺžky aj strihu. Prinajhoršom by som si dala rovnakú ušiť. Lebo keby som mala viac rada veci ako ľudí, nazvala by som ju láskou na celý život.


Crop top od Drevenej Heleny je úlovok z Urban Marketu, ale jeho nákup nebol výsledkom impulzívnosti ale pripravenosti. A keď som si ho skúšala, vedela som, že sa nemôžem dlho rozhodovať, lebo by som nakoniec odišla bez neho a bolo by mi to potom ľúto. Doplňuje moju hladkaciu kolekciu, je príjemný na nosenie, rozvíja kreativitu pri kombinovaní a pri pohľade zdola či zdvihnutí rúk pri divokejšom tancovaní z neho môžu vykuknúť prsia, takže sa určite teší aj okolie.
Keď mám obľúbené nejaké kvalitné pohodlné boty, nosím ich celoročne bez ohľadu na teplotu. Inak tomu nie je ani s týmito Martenskami, ktoré ešte dlho pre mňa budú číslo 1.

fotky: Tomáš Gál
sukňa: American Apparel
crop top: Drevená Helena
boty: Dr.Martens, second hand
miesto:
Cafe Flexaret,
Kopečná 21, Staré Brno







































































10 komentárov :

  1. Takže takhle! Jsem nejvíc ráda, že jsem Tvůj blog objevila, protože nejen, že jsi strašně krásná, skvěle se oblíkáš(miluju ty Tvoje Martensky!), máš super články, ale taky se mi moc líbí, že píšeš, kde byly fotky pořízeny! :) Jsem si jistá, že díky Tobě ještě objevím v Brně mnoho nových míst! Třeba zrovna tuhle kavárnu, kterou jsem doposud neznala.
    Skvělý :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za egohladkajúci komentár! :D A čo sa týka písania miest, kde bolo fotené, som rad,a že to funguje, a že ľudia na to reagujú, lebo napriek tomu, že toto je viac menej len módny blogísek, predsa som rada, keď funguje aspon trochu "osvetovo". A spoznávanie nových miest k tom určite patrí :)

      Odstrániť
  2. Jo, ten crop vyzerá fajn, ale keď som ho uvidela naživo, už ma tak nezaujal. Spodok vôbec nebol prešitý, vyzeralo to tak podivne odstrihnuto, čo mne kazilo celkom dojem, lebo to pôsobilo lacno.. Na fotkách vyzerá skvele a aj ti pristane, skombinovala si ho naozaj fajn.. len pre mňa je tento model nedotiahnutý, na to, že sa jedna o toľkokrát propagovanú Drevenú Helenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ je pravda, že kvalita spracovania určite nie je najlepšia, aká by mohla byť. To nakoniec priznáva aj sama autorka http://www.hemmet.sk/2014/03/lucia-marcinkova.html Ale dúfam, že to bude už len lepšie a lepšie. Koniec koncov ľudia kupujú kopec predražených nekvalitných shitov z reťazcov, ktoré má každý druhý, toto je aspon autorská móda, pre mňa úlet mládí s príbehom.

      Odstrániť
  3. za veľa peňazí málo muziky toľko poviem a až také ódy by som na ten top asi nekládla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď to berem v širšom kontexte môjho šatníka tak je to v pohode: pomer 10 zmatových vecí zo sekáča za pár drobných a jedna od DH za veľa drobných mi to vyváži. občas si treba spraviť radosť.

      Odstrániť
  4. Vinova hladkacia sukna je najlepsia ^^ a martensky of course <3
    Peacock & Pineapples

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. univerzálne, najobľúbenejšie, nosila by som to furt! (A veď vlastne aj nosím :) )

      Odstrániť
  5. Jsem z těch fotek úplně unešená, vypadáš fantasticky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. zamatové materiále majú svoje čaro a ten mestsky bajk chcem!

    OdpovedaťOdstrániť