streda 8. októbra 2014

Glitrová sezóna

Glitre (třpytky) a blyštivé veci vo všeobecnosti sa mi vždy spájali so zimou. Cestami predvianočným vysvieteným mestom, keď už o štvrtej je tma, a nedostatok prirodzeného svetla si musíme vynahrádzať jeho umelými náhradami. Dlhými zimnými večermi, ktoré volajú po hravom a teplom zútulení svetlom. Čerstvým prašanom, na ktorom sa svetelným odrazom lámp či mesiaca tvoria farebné ligotavé kryštáliky. Sviatočnými dňami, keď chceme všetci žiariť, či už duchom, tým, čo máme na sebe, či v neposlednom rade - v sebe.

Tento rok ale prišla glitrová sezóna omnoho skôr a v úplne iných kontextoch. Ani už presne neviem, ako sa to odštartovalo, začiatok bol pozvoľný. Najskôr v súkromí, trochu sme sa hanbili chodiť svetielkujúc, cez fázu ´´na párty je to úplne v poriadku´´, masívnu revolúciu, kde sme vytvárali armády shiny happy people až k bežnej súčasti denného líčenia, hoci v dosť decentnejšej podobe.



S glitrami je ale všetko krajšie, nielen vy, ale aj vaše videnie, keď sa usadia na mihalniciach na kraji oka, a vy pozriete do boku. Pre oveľa silnejší efekt odporúčam slnečné okuliare a pohľad smerom k slnku. Magické vizuálne efekty zaručené.

A tak mám celú kozmetickú taštičku od týchto malých
zmrdov a aj 2 týždne po nejakej väčšej akcii si ich nachádzam na rôznych miestach po tele. Vzdám sa ich však, až keď nájdem niečo lepšie. Ale taký materiál je už asi nielen za hranicou ľudskej vynaliezavosti, ale aj predstavivosti.




crop top: Drevená Helena
nohavice: Zara

fotky: Tomáš Gál
miesto: pred Veletržným palácom, Pražský friendly neighbourhood Letná.

3 komentáre :