utorok 28. októbra 2014

Tajomná záhrada


Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že prostredie na fotkách sa nachádza uprostred odľahlého lesa s rozpadajúcimi sa rekvizitami po natáčaní mysteriózneho thrilleru pekných pár desiatok rokov dozadu. Skutočnosť taká prozaická nie je. 
A možno práveže paradoxne je. Jedná sa o časť pravdepodobne najväčšieho a najzelenšieho vnútrobloku v Brne, ktorého iný kus na druhej strane som niekedy obývala aj ja. Teraz si ho môžem občas užiť z iného uhlu, od Libora a Aničky, ktorý ma previedli týmto skrytým pokladom.
Rôznorodé dreviny a byliny samé vytvárajú špecifický kolorit, tak netypický a ojedinelý pre mestské prostredie. Atmésféru dotvára polorozpadnutý histirizujúci altánok, ktorý už zrejme ani nepamätá na svoje najlepšie časy.
Je dobre, že nie o každý meter štvorcový v meste je starané. Prílišná čistota, uhladenosť, presnosť a poriadok by v nás potláčali fantáziu, zmysel pre hru, či dobrodružnú povahu. 
Tých sa nevzdám celý život.







 viac materiálu má: Krautruck
fotil, gifkoval: Libor Galia
túlim sa a obdivujem s: Anna Sioux
nosím: kabát: second hand, sukňa, boty: H&M, tričko: BooHoo od Love Ender

13 komentárov :

  1. wau, to je super! kde presne se nachazi to misto? v brne ziju v podstate cely svuj zivot a o necem tam nadhernym nevim. stydim se

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vždy píšem miesta, kde je čo fotené, pokiaľ sú verejné či voľne dostupné, každopádne sa jedná o časť vnútrobloku medzi Obilňákom, Gorkého, Jaselskou, atď, kde sa zrejme nedá dostať, pokiaľ tam človek nebýva. Ale je ešte mnoho iného čo objavovať! :)

      Odstrániť
  2. Vyzeráte nádherne, a to prostredie vyzerá naozaj rozprávkovo :3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásné fotky! :)

    http://fashion-istheanswer.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. díky decká! :) (aj za Libora a Aničku)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jsme rádi, že se líbí – díky!
    doufáme brzy na viděnou.
    L. + A.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Odpovede
    1. neumieraj, sú to len fotky. a ďakujem za koment, vďaka nemu som objavila tvoj blog a je to ozaj veľmi príjemná podívaná! :)

      Odstrániť