piatok 21. februára 2014

Ťažko vystalkovateľná Ivica

Na piatkový večer to nebude žiadna chvíľka poézie, ale pár faktov o sociálnych sieťach.

Hanka a Zuzka, ktoré vedú pořad Letem blogosvětem na Radiu R sa tento polrok rozhodli preskúmavať brnenskú blogovú scénu.
Pár slov sa v poslednom vysielaní objavilo aj o mojom blogu.
(Záznam z vysielania si môžete pustiť tu, môj blog sa spomína niekedy od konca 11tej minúty, report z vysielania nájdete tu.)
Zameriam sa na to, že ma nazvali ťažko vystalkovateľnou. Že nemám fb funpage, instagram, či ani zadaný mail na blogu.
Musím im dať za pravdu a niečo s tým aj spraviť.

FB funpage plánujem, ak sa nazbiera väčší počet sledovateľov. A to aj preto, aby som nemusela všetkých fb priateľov otravovať zdieľaním každého nového príspevku, drvivú väčšinu to nezaujíma, a považujem to za zbytočný spam. Avšak nejako svetu nový príspevok oznámiť chcem. 
Facebookový profil som mala roky úplne uzavrený, nedalo sa ma vyhľadať ani podľa mena. S príchodom blogu som poľavila, trochu ho otvorila. Nastavila možnosť sledovania. Avšak verejne zdieľam (takmer) len nové posty, takže nič ohurujúce pre divokých stalkerov. Ak vytvorím funpage blogu, možnosť sledovania s najväčšou pravdepodobnosťou zruším a profil zase celý uzavriem. Mám rada svoj pokoj, nie som príliš veľký exibicionista, a ľudia nemusia vedieť, čo robím, s kým si píšem, či kde sa práve nachádzam. To sa týka aj obsahu, ktorý dávam na blog. Viem, že pre množstvo ľudí je zaujímavé či až trochu fascinujúce nahliadať do súkromia ostatným. Ja osobne tento koníček nemám (avšak zas nevravím, že niekedy neprekutrávam temné vody internetov, aby som niečo vyzistila) a preto ma blogy, kde sú v každom druhom poste fotky vecí, čo dotyčný jedol, kúpil si či kúpiť chce rozhodne nebavia. Preto sa nič podobné nevyskytuje a ani príliš nebude vyskytovať u mňa. Ale mám tu sekciu momenty zo života, kde už sa raz random pohľady aj do trošku osobnejších zákutí vyskytli. A občas sa ešte vyskytnú. Už v najbližšom čase plánujem post, ktorý trochu poprie vyššie uvedené. Ale raz za čas mi to nevadí. Občas nechám nakuknúť bližšie.

Instagramy nemám.
Email vo veľmi blízkej budúcnosti napíšem.

A ak chcete stalkovať zopár fotiek, ktoré sa nemusia vyskytovať na blogu (či sa tu vyskytnú až neskôr), prejdite si Tomášov tumblr. Či fb funpage.

Zdar!


7 komentárov :

  1. Díky za objasnění.:) Plně s tebou souhlasím, taky mi vadí, přílišné nahlížení do soukromí, snažím se dávat si pozor, co kde a s kým - třeba na fb - sdílím. Na druhou stranu, přiznám se, u známých blogerů to člověka prostě občas až...fascinuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. okrem mailu tiež nič iné nemám na blogu a úprimne ani neplánujem, jednak preto, že u mňa je to tak, že mám blog a svoj súkromný svet a nechcem ho nejakým spôsobom zlučovať dokopy a svoje súkromie si vážim a chránim a nie som rada ak o mne cudzí ľudia vedia viac než je potrebné, alebo čo im poviem :)
    občas mám pocit, že ľudia, obyčajní smrteľníci berú blogerov, samozrejme tých najviac známych ako "nejaké celebrity", ktoré je nutné všade stalkovať, mne to príde prehnané, ale ak niekomu to nevadí, ba imponuje tak nech sa páči

    každopádne mne sa páči to čo ponúkaš na blogu a úplne mi to postačuje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono zas povedať že blogový a súkromný svet nemajú nič spoločné, je dosť veľký oxymoron. tak isto ako skutočný svet a to čo zdieľame na fb. sú tam veľké prieniky, často väčšie, ako by sme vedome chceli. ale našťastie je stále na nás, čo sa rozhodneme zdeliť svetu, a čo nie. ale všetko o nás vypovedá, a ľudia (ktorí sa o to zaujímajú viac) si tvoria obraz. ale s tým musíme rátať, kedže sme sa rozhodli ísť s kožou na trh.
      presne, niekomu to nevadí, či imponuje, každý sme si strojcom svojho života, robme tak ako chceme. a tak isto nech skúmavé oko pozorovateľa sleduje len to, čo chce. zbytočne bude kritizovať mieru otvorenosti toho či onoho.
      (ak sú moje myšlienky trochu chaotické, právom to zvaľujem na túto pokročilejšiu piatkovú hodinu :D )

      Odstrániť
  3. Mně osobně naopak přijde docela sympatické, že toho o svém soukromí moc na blogu neprozrazuješ. Facebook by byl fajn kvůli novinkám na blogu, to ano :) E-mail jsem na tebe hledala, jelikož jsem se na něco chtěla zeptat a zvažovala jsem teda, jestli napíšu na FB, což jsem potom zamítla, protože jsem nechtěla otravovat na tvém soukromém FB :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ten mail furt nenapísala, ale snáď už zajtra bude, musím sa pohrabať v dizajne a nemám na to čas a priestor momentálne, tak ti ho napíšem zatiaľ tu
      ivica.kacerova@gmail.com
      kľudne sa pýtaj :)

      Odstrániť
    2. Díky! A ještě jsem chtěla dodat, že na to jak jsi těžko vystopovatelná, tak máš spoustu návštěvníků! :)

      Odstrániť
    3. to sa dosť čudujem aj ja! :D

      Odstrániť