nedeľa 30. marca 2014

Časopis Ideat, marec 2014

Vybavujú sa mi scény, keď si des Esseintes, hrdina románu Naruby zariaďuje dom. Dlhé týždne skúša kombinácie farieb a materiálov, podrobne ich skúma v rôznom čase a svetle. Jeho práca je precízna, domyslená do posledných detailov, a všetko v nej má svoj význam. 

Predstavte si súčasného „milovníka interiérového minimalizmu“. Preto úvodzovky, lebo tých skutočných takmer nenájdete, v minimalizme, ktorý útočí na naše pocity z interiérových blogov, sa reálne veľmi žiť nedá. Preto úvodzovky, lebo za minimalizmus je v poslednej dobe často chybne považované natrieť celý interiér na bielo. Prečo? Vráťme sa o pár viet dozadu. Lebo spraviť to inak je vedou a umením. 

Fotky rozkliknúť, pohodlne sa usadiť a premýšľať nad predkladanými kombináciami. 




Ideat Magazine
autoportréty fotografky Ahn Jun. Tomu vravím prepojenie s priestorom.




































Francúzsky časopis Ideat je po Paulette druhým veľmi príjemným prekvapením. Takmer každé číslo je tematicky na niečo zamerané, témy sa opakujú, toto sa venuje umeniu, avšak ja som sa rozhodla podeliť prevažne o interiérové fotky, ktoré sú v tomto čísle hojne zastúpené, a sú skutočnou pastvou pre oči. 
Peknú nedeľu.

3 komentáre :

  1. Odpovede
    1. Ďakujem, musím/chcem písať viac :) čo zrejme budem, lebo som sa práve začala učiť :D

      Odstrániť
  2. Nuž, ja som na tvoj blog narazila cez Tomáša Gála a občas si naň veru kliknem, lebo sa mi tu páči :) Pravda je, že by som sa mohla o ten svoj starať viac a to aj plánujem po štátniciach.

    OdpovedaťOdstrániť